Over 2016-11-09T16:04:51+00:00

Waarom dit platform?

.

“Wij geloven in het delen van positieve ervaringen 

om zo de zorg  beter te maken”

Welkom bij Zorg voor Beleving

De Zorg voor Beleving campagne en award, worden georganiseerd door Qwiek BV. Qwiek BV ontwikkelt innovatieve producten als toepassing voor de belevingsgerichte zorg. Wij geloven in een zorgbeleving waar je naar uitkijkt en hebben onszelf ook de missie opgelegd om dit gedachtegoed te realiseren: Een zorghuis concept waar je je laatste levensjaren door wilt brengen. Met de huidige (negatieve) berichtgeving over de zorg, is dit natuurlijk een gedachtegang die veel vraagtekens en verzet oplevert. Wie denken we wel niet wie wij zijn. Toch is er een concrete oplossing voorhanden, namelijk Belevingsgerichte zorg. Met deze campagne willen we de wereld laten zien hoe mensen in de zorg zich elke dag inspannen om belevingsgerichte zorg vorm te geven en iedereen die hier nog niet mee bezig is te inspireren.

Belevingsgerichte zorg

Met de Zorg voor Beleving campagne beoogt Qwiek een positieve bijdrage te leveren aan de belevingsgerichte zorg binnen (senioren)zorginstellingen. Belevingsgerichte zorg wordt afgestemd op de individuele behoefte van de cliënt, verbetert de sociale contacten en laat het probleemgedrag afnemen. Door middel van de juiste bejegening en benadering, al dan niet in combinatie met technologie, kunnen we middels belevingsgerichte zorg de kwaliteit van leven van de cliënt bevorderen.

Zorg voor Beleving Community

Met de Zorg voor Beleving community willen we een online kennis -en co-creatie platform voor iedereen die betrokken is bij belevingsgerichte zorg creëren. Op dit platform leest u alles over de nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot belevingsgerichte zorg kunt u uw persoonlijke ervaringen uitwisselen, kennis delen en discussies plaatsen.

De community wordt gelanceerd tijdens het Zorg voor Beleving Event dat op donderdag 11 mei in het Efteling theater wordt gehouden.

Heeft u alvast leuke ideeën voor de community of kunt u een interessante bijdrage leveren? Schrijf je dan nu alvast in om op de hoogte te blijven.

Zorg voor Beleving Award

Met de  Zorg voor Beleving award wilt Qwiek de inspanningen in zorghuizen laten zien die de kwaliteit van leven voor cliënten vergroten.

Wat is er nu mooier dan in een zorghuis de bewoners te zien genieten, terug te gaan naar hun verleden en samen herinneringen ophalen. Een goede uitstraling, gemotiveerd personeel, creativiteit, innovatie en leuke activiteiten binnen een zorghuis kunnen een echte toegevoegde waarde zijn op de kwaliteit van leven van een cliënt.

Met de Zorg voor Beleving award wil Qwiek zorghuizen de kans geven om te laten zien hoe mensen in de zorg zich elke dag inspannen om belevingsgerichte zorg vorm te geven en iedereen die hier nog niet mee bezig is te inspireren.

Op donderdag 11 mei 2017 wordt de ‘Zorg voor Beleving award’ voor de eerste keer uitgereikt tijdens het ‘Zorg voor Beleving event’.