Programma 2017-04-07T11:14:00+00:00

Programma

09:00
Ontvangst en registratie
09:30
Openingswoord door dagvoorzitter Thomas van der Ham
09:45
De wereld vol wonderen van de Efteling
Efteling spreker Marjolein de Kroon neemt u mee in de belevingswereld van de Efteling en laat u kennis maken met de basisbeginselen van beleving.
10:15
Denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden
Onze anonieme spreker geeft een interactieve lezing waarbij u zelf gaat ervaren hoe u dagelijkse beperkingen om kunt zetten in mogelijkheden.
11:15
Intermezzo beleven en bewegen
Dat bewegen goed voor je is, dat weten we. Maar waarom precies? Dat nemen we samen op humoristische wijze door. Ik laat de mensen ervaren wat dat bewegen en een goede houding met je doet. Daardoor verlaag ik drempels om in beweging te komen.  Natuurlijk gaan we ook nog heerlijk bewegen op muziek. Iedereen kan meedoen, staand, achter de rollator, maar ook zittend op de stoel.  We sluiten altijd af met een grote glimlach en een goed gevoel.
11:35
Belevingslunch
Een lunch zoals je die zelf nog nooit eerder hebt meegemaakt, maar zou je het zelf wel mee willen maken? En zo ja op welke manier dan? Of beter gezegd hoe liever niet? Bij dit congres neemt u uitgebreid plaats aan tafel en zitten we gezellig met iedereen bij elkaar. Het eerste half uur wordt workshop gerelateerd ingevuld door Astrid van Mulken, coach belevingsgerichte zorg. Vervolgens kunt u nog een uur lang genieten van een luxe Efteling lunch aan tafel. Tijd om ervaringen op te doen, kennis uit te wisselen en discussies aan te gaan.
13:10
Tijdens de workshoprondes kunt u deelnemen aan een workshop naar keuze. Er zijn 3 verschillende workshoprondes met elk 4 verschillende workshops.
13:55
Koffiepauze en belevingsruimte*
14:15
Tijdens de workshoprondes kunt u deelnemen aan een workshop naar keuze. Er zijn 3 verschillende workshoprondes met elk 4 verschillende workshops.
15:00
Koffiepauze en belevingsruimte*
15:25
Tijdens de workshoprondes kunt u deelnemen aan een workshop naar keuze. Er zijn 3 verschillende workshoprondes met elk 4 verschillende workshops.
16:10
Casus award uitreiking
Deelnemers aan de Zorg voor Beleving award krijgen door de jury, een 3tal van professionals,een laatste casus voorgelegd. Deze casus moeten zij naar eigen inzicht oplossen middels belevingsgerichte zorg.Vervolgens wordt door de jury de winnaar van de Zorg voor Beleving Award bekend gemaakt met een feestelijke afsluiting.
17:00
Afsluiting van de dag
17:15
Belevingsborrel

Wijzigingen in het programma en de workshops zijn voorbehouden. U zult uw persoonlijke definitieve programma uiterlijk 1 week voor aanvang van het congres ontvangen.

* Tijdens de koffiepauze is er een beleefruimte aanwezig die ook voor de workshop voelen, ervaren en beleven wordt ingezet. In deze beleefruimte maakt u kennis met diverse innovaties die u kunnen helpen op een belevingsgerichte manier uw zorg in te richten. Hierbij kijken we niet alleen naar de toepassing van technologische innovaties, maar ook hoe u met uw eigen middelen het zorghuis in kunt richten.

**De award uitreiking is onder voorbehoud. Wanneer er niet genoeg deelnemers zijn voor deze uitreiking, wordt het programma op een andere manier ingevuld welke ook als doel kennisoverdracht behoeft.