Vitalis Peppelrode 2017-03-06T13:53:12+00:00

Project Description

vitalis Peppelrode

Hoe past vitalis Peppelrode belevingsgerichte zorg toe?

Vitalis Peppelrode vindt u midden in Eindhoven omgeven door een parkachtige tuin en bij binnenkomst valt direct de huiselijke sfeer op en veel gevoel voor kunst. In Peppelrode wordt niet voor standaardoplossingen gekozen.

Wij vinden dat wij de “De zorg voor beleving Award” verdienen omdat wij als doel hebben eerst naar de bewoner te kijken. Wat ziet en voelt deze bewoner? Dan kan zorg op maat en individueel besproken worden afgestemd, uiteraard rekening houdend met de fase van dementie waarin de cliënt zich bevindt. Door goed te kijken en te luisteren naar bewoner en familie hebben wij de gelegenheid om de cliënt een fijne dag te bezorgen en een warm en veilig gevoel.
Zorg professionals zijn van oudsher gewend om te kijken wat iemand niet meer kan en vervolgens deze taak over te nemen. Wij bieden de hele dag de belevings- gerichte zorg aan omdat uit de praktijk is gebleken dat als mensen meer zelf doen, ze meer plezier hebben en minder onrust vertonen.

Niet alleen in innovatie zoeken wij een belevings-gerichte aanpak maar ook in onze medewerkers. Wij scholen extra met scholing voor pg-bewoners Structureel worden via de Vitalis Academie personeelsleden opgeleid als gespecialiseerd verzorgende voor pg-bewoners. Er is een visie en leergang pg ontwikkeld die ook binnen Peppelrode wordt gebruikt om extra te scholen om te leren voelen wat de pg-bewoner voelt.

Waarom is vitalis Peppelrode het meest belevingsgerichte zorghuis van Nederland?

Via dit filmpje willen we u als bezoeker meenemen en in vogelvlucht kennis laten maken met een gewone dag in Peppelrode.
Voor ons is belangrijk dat bewoners zich niet alleen thuis voelen maar ook veilig voelen.
Wij zijn blij met uw steun en vragen u: Stem op ons!