Beoordelingscriteria 2016-11-11T13:43:09+00:00

Beoordelingscriteria

Alle inschrijvingen voor de Zorg voor Beleving award worden door onze jury beoordeeld aan de hand van een aantal beoordelingscriteria. Wij hebben ze kort toegelicht voor jullie.

 • Uitstraling

  De uitstraling van een zorghuis kan bepaald worden aan de hand van aankleding, sfeer, huiselijkheid en indeling van het gebouw. Het creëren van een sfeer waar bewoners zich thuis voelen en herinnerd worden aan hun alledaagse leven maakt dit een belangrijk onderdeel van belevingsgerichte zorg.

 • Personeel

  Het personeel van de zorghuizen draagt bij aan de sfeer. Werkwijze is een van de onderdelen waar aandacht aan wordt besteedt. Daarnaast speelt de gastvriendelijkheid en benaderingswijze van het personeel naar de bewoners en bezoekers een grote rol.

 • Creativiteit

  Op welke manier wordt er creativiteit toegepast binnen de zorghuis? Hierbij kijken we naar het onderscheidend vermogen van de zorghuis waarbij uitstraling, sfeer, activiteiten en persoonlijke beleving een grote rol spelen.

 • Innovatie

  Welke innovatie zetten jullie in ter ondersteuning van de zorg? Dit kunnen hulpmiddelen zijn, maar ook middelen die een extra beleving toevoegen in jullie zorghuis.

 • Activiteiten

  De activiteiten die plaatsvinden in de zorghuizen richten zich op doelstellingen. Dit kan zijn beweging, cognitief geheugen trainen, ontspanning of amusement afgestemd op de behoeften van de bewoners.

 • Anekdote over belevingsgerichte zorg

  Bij het inschrijfformulier vragen wij jullie om in een korte anekdote te omschrijven waarom jullie de meest belevingsgerichte zorginstelling van Nederland zijn. Omschrijf hier kort en krachtig jullie idee over belevingsgerichte zorg en waarom het zo belangrijk is.